Wat is jouw functie binnen Sharp en hoe lang werk je al bij ons?
Ik ben de QA System Officer sinds maart 2018. Kort gezegd is het mijn taak om er voor te zorgen dat alles wat we doen en/of moeten gaan doen correct opgeslagen staat in onze systemen en dat mijn collega’s voldoen aan onze eisen op dit gebied.

Wat vind je het leukst aan je baan?
De verantwoordelijkheid die ik krijg als nieuwkomer.
Ik heb daarnaast ook hele leuke collega’s.

Wat was tot nu toe de grootste uitdaging in je functie?
De start van mijn eerste “echte” baan. Ik had even nodig om er in te komen aan het begin, de werkwijze en denkwijze, 40 uur werken en blijven presteren, toch ook die verantwoordelijkheid die ik ook heel prettig vind.
Het ging gelukkig steeds beter. Ik zit nu goed op mijn plek.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?
Ik kom binnen tussen 07:00 en 09:00, ik mag zelf mijn starttijd bepalen en dat vind ik heel prettig. Meestal is dit rond 08:30. Vervolgens werk ik mijn e-mails af en controleer mijn TO-DO lijstje voor die dag en/of vul deze aan aan de hand van mails. Daarna volgt vaak een overleg met collega’s, of meetings voor belangrijke zaken. Door de dag heen ben ik met meerdere verschillende zaken of taken bezig: voorbereiden van meetings en/of rapporten, het in het systeem zetten van belangrijke zaken, afgewisseld met overleg met collega’s op locatie of via de telefoon. Dit maakt de functie best divers. Naast het half uur middagpauze nemen we meestal nog een kwartiertje pauze wanneer het uitkomt of wanneer deze even nodig is.
8,5 uur na mijn starttijd kan ik weer naar huis. Soms blijf je ietsje langer om zaken af te ronden.
Af en toe reis ik ook af naar Hamont om te overleggen of te werken met onze Belgische collega’s.

Wat betekent het voor u om betrokken te zijn bij Sharp en hoe beoordeelt u de impact van uw werk?
Mijn werk is ontzettend belangrijk, omdat elk miniscuul foutje te herleiden moet zijn met de informatie die we documenteren. Als er iets met een gebruiker van een van de producten gebeurt mag dit niet nogmaals gebeuren. De goede relatie die we hebben met de klant moet ook gewaarborgd worden. De impact van mijn werk is dus redelijk groot en daarom kan ik trots zijn dat ik betrokken ben bij de successen die we behalen bij Sharp Heerenveen.

Welke van onze bedrijfswaarden past het meest bij jou en waarom? [kwaliteit, expertise, vindingrijkheid, samenwerking & energie]
Voor mijn functie staat Kwaliteit natuurlijk centraal en dit is de voor de hand liggende keuze hier.