Waar Sijmen is begonnen als productiemedewerker, is hij inmiddels doorgegroeid tot zijn huidige functie als project engineer voor serialisatie. “Ik ben als productiemedewerker bij Sharp Heerenveen gestart. Soms komen de machines in storing en komt een Technisch Medewerker of Technical Operator de storing oplossen. Ik heb altijd al een grote interesse in machines gehad. De Technisch Medewerkers hebben mij altijd veel uitgelegd en ik heb af en toe geholpen. Op het laatst kon ik de machine zelf wel ombouwen zonder hulp.” 

Met een aanvullende training groeide Sijmen van Productiemedewerker door tot Technical Operator. Daar stopte Sijmen zijn ontwikkeling binnen Sharp nog niet. “Op een gegeven moment kwam er een nieuwe vacature voor Projectengineer voor serialisatie. Deze functie sloot mooi aan bij mijn IT-opleiding dus ik heb gesolliciteerd.” 

Als project engineer zit hij in een internationaal projectteam dat puur gericht is op serialisatie. “Op elk doosje dat wordt uitgegeven bij de apotheek staat een uniek serienummer. Als ze dit nummer scannen kunnen ze precies zien waar het doosje is geweest. Als er ergens iets fout gaat kunnen we dat altijd herleiden. Zo proberen we te voorkomen dat er nep producten op de markt komen.” 

Sijmen is continu bezig met het verbeteren van de serialisatiemachines. “Vaak zitten er nog optimalisaties in de machines. Elke verandering in de machine moet vastgelegd worden. Soms doe ik mechanische aanpassingen op de productielijn zelf, maar ik kan ook werken op afstand. Ik ben vaak al vanaf de machinebouwer betrokken bij de machine dus ik ken de machine van binnen en van buiten wat meekijken op afstand makkelijk maakt. Daarnaast reis ik af en toe naar de locaties in bijvoorbeeld België of Wales om daar te ondersteunen bij de machines.” 

De diversiteit in werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden zorgen ervoor dat Sijmen na al die jaren nog altijd met veel plezier bij Sharp Heerenveen werkt. “Er zijn veel opleiding- en doorgroeimogelijkheden binnen Sharp. Er wordt altijd open over gesproken wanneer er iets beter kan en we zijn continu bezig om niet alleen op werkgebied, maar ook persoonlijk te verbeteren. Binnen het bedrijf hangt een prettige sfeer. Ik heb fijne collega’s en je wordt altijd betrokken bij de ontwikkelingen die er spelen. Ik heb het nog altijd erg naar mijn zin bij Sharp Heerenveen.”