Sweitse werkt sinds 2020 bij Sharp Heerenveen als Warehouse medewerker. Dagelijks coördineert hij het in- en uitgaan van de goederen. “Elke dag kijken we hoeveel orders er verstuurd moeten worden. We maken een plan van aanpak wie wat gaat doen en proberen altijd de orders zo snel mogelijk de deur uit te krijgen. We houden ons bezig met het inboeken van de goederen, het klaarzetten van de orders voor productie en het versturen van de orders die klaar zijn.” 

En dat doet Sweitse elke dag met veel plezier: “Ik hou van orde en netheid, wanneer je werkt met medicijnen is dat wel een vereiste. Daarnaast heb ik veel variantie in mijn werkzaamheden, geen één dag is hetzelfde. Elke dag kom je wel weer nieuwe uitdagingen tegen dus ik blijf leren en mezelf ontwikkelen.” 

Ook zorgt de sfeer binnen het bedrijf ervoor dat Sweitse elke dag met plezier naar zijn werk gaat. “We hebben op de afdeling een klein groepje waardoor we leuk contact met elkaar hebben, maar ook met de rest van het bedrijf zijn de lijnen kort. Sharp Heerenveen is een relatief klein bedrijf waardoor de sfeer heel sociaal is.” 

Naast zijn werkzaamheden als Warehouse medewerker begeleidt Sweitse ook regelmatig stagiaires. “Het is leuk om jonge mensen iets te kunnen leren en te zien hoe ze daarin groeien. Ik vind het belangrijk dat mensen het gevoel krijgen dat ze welkom zijn en het naar hun zin hebben. We besteden veel aandacht aan de begeleiding. Ik neem de tijd voor ze en sta altijd voor ze klaar. Ik heb liever dat ze 10x een vraag stellen dan dat ze 1x een fout maken.” 

Hoe een stage er bij Sharp uitziet? “Sharp Heerenveen is een goed bedrijf waar je vooral op logistiek gebied veel kunt leren. De logistiek is erg uitgebreid en bij veel logistieke bedrijven leer je alleen over de ingaande en uitgaande stroom. Bij ons leer je ook hoe je administratief dingen moet verwerken en hoe je volgens bepaalde procedures te werk moet gaan. Je werkt tenslotte met levensreddende middelen dus dat vraagt om een zorgvuldige werkhouding. Bij ons heb je dus een uitdagende stageplek waar je brede kennis op kunt doen!”